Mirë se vini në
Paketa e Ndihmës së Parë Dixhitale!
Një komplet i krijuar për t'ju çuar në ekipin e duhur CiviCERT
Paketa e Ndihmës së Parë Dixhitale është një burim falas për të ndihmuar personat që reagojnë shpejt, trajnerët e sigurisë dixhitale dhe aktivistët e aftë për teknologjinë për të mbrojtur më mirë veten dhe komunitetet që ata mbështesin kundër llojeve më të zakonshme të emergjencave dixhitale. Mund të përdoret gjithashtu nga aktivistë, mbrojtës të të drejtave të njeriut, blogerë, gazetarë ose aktivistë mediatikë që duan të mësojnë më shumë se si mund të mbrojnë veten dhe të mbështesin të tjerët. Nëse ju ose dikush që po ndihmoni po përjeton një urgjencë dixhitale, Kompleti i Ndihmës së Parë Dixhitale do t'ju udhëzojë në diagnostikimin e problemeve me të cilat po përballeni dhe do t'ju referojë te ofruesit e mbështetjes për ndihmë të mëtejshme nëse është e nevojshme.
Me çfarë problemi po përballeni?

Zgjidh problemin me të cilin po përballen dhe Paketa e Ndihmës së Parë Dixhitale do t'ju përcjellë një sërë pyetjesh për të diagnostikuar më mirë problemin dhe për të gjetur burimin për t'ju gjetur. Për problemet që nuk mund t'i trajtoni vetë, DFAK ka një listë të organizatave mbështetëse me të cilat duhet të konsultoheni.

Çfarë tjetër duhet të dini?

Paketa e Ndihmës së Parë Dixhitale nuk është menduar të shërbejë si zgjidhja përfundimtare për të gjitha urgjencat tuaja dixhitale. Nëse ndiheni të pasigurt se si t'i trajtoni problemet me të cilat po përballeni, ju lutemi kontaktoni listën e organizatave mbështetëse me të cilat mund të konsultoheni.

Ndiheni të mbingarkuar?

Ngacmimet në internet, kërcënimet dhe llojet e tjera të sulmeve dixhitale mund të krijojnë barrë të madhe për ndjenjat dhe mirëqenien tuaj. Lexoni këshillat tona për Vetkujdesi për të gjetur më shumë burime dhe organizata për mbështetje dhe zbutje.

Kush qëndron pas Paketa e Ndihmës së Parë Dixhitale?

Ky burim është një përpjekje bashkëpunuese e Rapid Response Network dhe CiviCERT. Shikoni faqe Për ueb-faqen tonë për më shumë informacion. Paketa e Ndihmës së Parë Dixhitale është një projekt me burim të hapur dhe ne e mirëpresim kontributet e jashtme.